Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Alice Țeca ” Den” @ Kube Musette

Alice Țeca  ” Den” @ Kube Musette
Administrator

Expoziție de desen
Vernisaj marți, 13 iunie 2017, ora 19.30
Kube Musette, Calea Victoriei 114, București

Alice în vizuina sufletului

Tablourile lui Alice sunt tot atâtea fragmente de conversații à bâtons rompus cu realitatea, o descompunere a silabelor imediatului, o topire a nuanțelor care pierd duritatea propriei consistențe materiale. Fie că este vorba de o piatră cu netezime de acuarelă, de fire țepoase de iarbă sau de contopirea lichidă a mării în cer, pânzele și desenele ei au o lume a coerențelor de răsărit de soare, luminoase și pașnice.
Indiferent de tehnica folosită, inefabilul este perfect stăpânit: un zbor de pasăre prins cu coada ochiului, marinul dintr-un apus peste acoperișurile orașului bântuit de nori joși, umbra unor călușei monocromi dizolvați în timp, opriți din rotirea lor spre inexistență. Jocurile de perspectivă se nasc din încadraturi trunchiate sau orizonturi cuprinzătoare și liniștit generoase care forțează limitele pânzei.
„Bârlogurile” expoziției de față, străbătute de leitmotivul aerat și monocrom al bradului – pană, sunt definite din transparente goluri care adăpostesc, între linii diafane, odihna visului, pacea somnului, tăcerea inaccesibilă a turnului. Peisajele, majoritatea desene pe un fond întunecat, construiesc din ritmuri grafice subtile, din delicate, dar bine definite, linii albe de cărbune sau tuș, starea de refugiu, de interiorizare. Contururile se estompează și imaginile pornesc pe un drum propriu, de la adăpostul interior, la cel descoperit de privirea artistului în lumea din jur. Timpul stă pe loc, respirând liniștit între tușele fine ale peniței lui Alice pentru care liziera pădurii devine un urs adormit, iar siluetele țepoase ale buruienilor de stepă îmbrățișează gingaș golul negru, îmbietor la reflexie, ale intrării în vizuina sufletului.”

text de Ada-Maria Ichim

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.