Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Alice Țeca ” Den” @ Kube Musette

Alice Țeca  ” Den” @ Kube Musette
Administrator

Expoziție de desen
Vernisaj marți, 13 iunie 2017, ora 19.30
Kube Musette, Calea Victoriei 114, București

Alice în vizuina sufletului

Tablourile lui Alice sunt tot atâtea fragmente de conversații à bâtons rompus cu realitatea, o descompunere a silabelor imediatului, o topire a nuanțelor care pierd duritatea propriei consistențe materiale. Fie că este vorba de o piatră cu netezime de acuarelă, de fire țepoase de iarbă sau de contopirea lichidă a mării în cer, pânzele și desenele ei au o lume a coerențelor de răsărit de soare, luminoase și pașnice.
Indiferent de tehnica folosită, inefabilul este perfect stăpânit: un zbor de pasăre prins cu coada ochiului, marinul dintr-un apus peste acoperișurile orașului bântuit de nori joși, umbra unor călușei monocromi dizolvați în timp, opriți din rotirea lor spre inexistență. Jocurile de perspectivă se nasc din încadraturi trunchiate sau orizonturi cuprinzătoare și liniștit generoase care forțează limitele pânzei.
„Bârlogurile” expoziției de față, străbătute de leitmotivul aerat și monocrom al bradului – pană, sunt definite din transparente goluri care adăpostesc, între linii diafane, odihna visului, pacea somnului, tăcerea inaccesibilă a turnului. Peisajele, majoritatea desene pe un fond întunecat, construiesc din ritmuri grafice subtile, din delicate, dar bine definite, linii albe de cărbune sau tuș, starea de refugiu, de interiorizare. Contururile se estompează și imaginile pornesc pe un drum propriu, de la adăpostul interior, la cel descoperit de privirea artistului în lumea din jur. Timpul stă pe loc, respirând liniștit între tușele fine ale peniței lui Alice pentru care liziera pădurii devine un urs adormit, iar siluetele țepoase ale buruienilor de stepă îmbrățișează gingaș golul negru, îmbietor la reflexie, ale intrării în vizuina sufletului.”

text de Ada-Maria Ichim

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.