Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Chira Mihai

Administrator
Chira Mihai
Chira Mihai
Adresa: Str. Progresului 34, Cluj-Napoca – România
Tel: +40745 876 073
e-mail: chmihai46@yahoo.com

web: ,

Romancuta

”Romancuta”, 15/10 cm., Portelan patinat

Prezentare Demers Artistic

Lucrarile mele de ceramica sant executate in cele doua materiale clasice pentru un ceramist-portelanul si lutul.
Frumusetea formelor umane a fost mereu o sursa de inspiratie pentru mine.Am experimentat tot timpul propietatile expresive a portelanului si a lutului-care sant o modalitate foarte buna de a exprima potentialul artistic al creatorului de arta

Sculpturile figurative de mici dimensiuni fac parte din majoritatea obiectelor mele din portelan si lut.
Ele reprezinta segvente din viata personajelor reprezentate cu starile lor emotionale.
Sant simboluri ,expresii si atitudini ale fiintei umane regasite in expresia fetei si a corpului

Formatia mea de ceramist are in spate o activitate paralela de designer in portelan si sculptura.
Inbinarea acestor modalitati de exprimare artistica a fost dintotdeauna o provocare pentru mine.

Format la renumita scoala de arta clujeana-am pus si pun in lucrarile mele de ceramica acumularile cunostintelor dobandite in urma pregatirii artistice serioase in acest domeniu-alaturi de cea de designer.
Am creat piese decorative si utilitare specifice industriei portelanului-servicii de masa-bibelouri si articole decorative.

Sant fascinat de frumusetea ceramicii sculpturale-de felul cum aceste obiecte de mici dimensiuni ajung sa exprime privitorului emotii profunde.
Cunoscand cele trei lucruri importante pentru un ceramist-modelarea,decorarea si arderea-modalitatile mele de exprimare sant foarte variate.

In elaborarea obiectelor ceramice folosesc atat modelarea manuala cat si modelarea in matrite de ipsos,presari si remodelari ale obiectelor inca umede-experienta acumulata in activitatea industriala-ajungand sa am elaborari personale numai de mine studiate.

Obiectele au linii sinuoase care “curg” intr-o miscare lenta ca o moliciune suava-scotand in evidenta elegantul material care este portelanul
Imi place de asemenea varietatea de forme,texturi si suprafete care le ofera obiectele din lut-atat cele modelate cat si cele trase la roata olarului.

Incerc sa imprim echilibru si armonie si in lucrarile mele de ceramica rosie-fara sa acopar suprafata acestora-eventual doar patinata usor cu cativa oxizi si angobe.
Uneori modelez manual piesa trasa la roata-adaugandu-i elemente decorative cu motive florale sau zoomorfe-intregind aspectul estetic al obiectului respectiv.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.