Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Constantin Costel Dobrițescu

Administrator
Dobritescu Costel
Constantin Costel Dobrițescu
Adresa: România
Tel:
e-mail:

web: ,

SONY DSC

Epava

Prezentare Demers Artistic

Nascut in 19.12.1957, comuna Danesti – jud. Gorj. Fost elev al artistelor Graf Karin (Germania) si Floria Mandruteanu (Canada) in anii adolescentei. Absolvent al Facultatii de Pedagogia Artelor din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” Tg Jiu. Licentiat in Arte Vizuale al Universitatii de Arte Plastice si Design din Cluj Napoca. Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Lucrarile sale se gasesc in colectii particulare din tara si din strainatate (SUA, Canada, Franta, Scotia, Olanda, Belgia, Italia, Cipru,Ungaria, Rep. Moldova). La inceput spiritul tanar l-a indreptat spre cubism, dupa aceea a continuat ani de zile lucrul in plen-air devenind peisagist prin excelenta la scoala naturii, pe urma a practicat cu curaj descompunerea realitatii si recompunerea ei in alta forma, apropiindu-se de pictura metafizica si urmarind noua obiectivitate (Neue Sachlichkeit) intr-o viziune proprie. Prin 2004 a revenit la peisaj intr-o abordare mai plastica, pentru ca acum sa se regaseasca intr-un curent de sinteza a tuturor abordarilor anterioare, o arta conceptuala bazata pe gestualism si transfigurare si, de ce nu, pe filozofia si poetica imaginilor – umbre ale timpului ramase in memoria afectiva. A debutat in 1997 si ca poet cu volumul „Imperiul Privirii”, este colaborator la mai multe publicatii de cultura locale si centrale cu versuri, eseuri sau reproduceri din arhiva personala de artist vizual.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.