Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Constantin Costel Dobrițescu

Administrator
Dobritescu Costel
Constantin Costel Dobrițescu
Adresa: România
Tel:
e-mail:

web: ,

SONY DSC

Epava

Prezentare Demers Artistic

Nascut in 19.12.1957, comuna Danesti – jud. Gorj. Fost elev al artistelor Graf Karin (Germania) si Floria Mandruteanu (Canada) in anii adolescentei. Absolvent al Facultatii de Pedagogia Artelor din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” Tg Jiu. Licentiat in Arte Vizuale al Universitatii de Arte Plastice si Design din Cluj Napoca. Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Lucrarile sale se gasesc in colectii particulare din tara si din strainatate (SUA, Canada, Franta, Scotia, Olanda, Belgia, Italia, Cipru,Ungaria, Rep. Moldova). La inceput spiritul tanar l-a indreptat spre cubism, dupa aceea a continuat ani de zile lucrul in plen-air devenind peisagist prin excelenta la scoala naturii, pe urma a practicat cu curaj descompunerea realitatii si recompunerea ei in alta forma, apropiindu-se de pictura metafizica si urmarind noua obiectivitate (Neue Sachlichkeit) intr-o viziune proprie. Prin 2004 a revenit la peisaj intr-o abordare mai plastica, pentru ca acum sa se regaseasca intr-un curent de sinteza a tuturor abordarilor anterioare, o arta conceptuala bazata pe gestualism si transfigurare si, de ce nu, pe filozofia si poetica imaginilor – umbre ale timpului ramase in memoria afectiva. A debutat in 1997 si ca poet cu volumul „Imperiul Privirii”, este colaborator la mai multe publicatii de cultura locale si centrale cu versuri, eseuri sau reproduceri din arhiva personala de artist vizual.

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.