Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Gavrilean Dragoş

Administrator
Gavrilean Dragos
Gavrilean Dragoş
Adresa: Iași – România
Tel:
e-mail: iustin_gavrilean@yahoo.com

Gavrilean Dragos_“Memorii”, diptic, tehnică mixtă, 2x70x35 cm_Memories_diptych_mixed techniques_2x70x35cm

“Memorii”-diptic-tehnică-mixtă-2x70x35-cm

Prezentare Demers Artistic

„Dicţionarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova” – autor Valentin Ciucă
„Format în spiritul artei murale, Dragoş Gavrilean se arată disponibil către toate tipurile posibile de comunicare prin imagine. Această mobilitate intelectuală îi permite să inoveze continuu şi deseori să convingă. Apetitul pentru abstract şi originalitate îl asociază modei timpului nostru învălmăşit şi stresant. Amprentele, ca temă de reflecţie, par a fi o direcţie utilă pentru dezvoltări ulterioare.”

„Dicţionarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova”
Editura Art XXI, 2011
autor: Valentin CIUCĂ

„Prietenii muzeului – Dragoş Gavrilean şi Bogdan”
“Tatăl lor este Dimitrie Gavrilean, fabulosul pictor, profesor, decan la Arte o legislatură. A fost, ca şi urmaşii lui, să fie înnobilaţi de Dumnezeu cu harul creaţiei. Îmbrăţişînd bisericile au căpătat tustrei aură sfîntă şi fast de altar. Bogdan şi Dragoş par gemeni, dar gemeni sînt în ceea ce creează. Fondul comun este izvorul creştin. Au picturi cu străluciri de aur, cum sînt lăcaşele noastre sfinte, au simboluri profunde, al căror fir îi leagă de paleocreştinism, de precolumbieni, de Orient, de inima Tatălui Sfînt. Fac lucruri cu zăbavă, în taină, ca nişte rugăciuni în chilii de neaflat. E semn că lucrează mînă-n mînă cu Pantocratorul. Aşadar, se mîntuiesc, se eliberează, se iluminează. Ştiu că lucrurile veşnice sînt părţi ale Universului şi trăiesc deodată cu timpul şi cu sufletul şi cu memoria Întregului. Manifestîndu-se într-o astfel de lumină, şi iubirea lor este altcumva: blajină şi sfîntpărintească. Ei sînt ca o plutire în lumea asta, aşa cum plutesc îngerii în pictura lor, sub formă de culoare, transparenţi ca sufletul, ca respiraţia.”

Dacia literară nr. 71 (2/2007) ANUL XVIII
Muzeul literaturii române
auror: Vasilian DOBOŞ

website link: http://www.uapiasi.ro/gallery58.htm,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.