Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Ghit Mihaela Paula

Ghit Mihaela Paula
Administrator
Ghit Mihaela
Ghit Mihaela Paula
Adresa: B-dul Republicii, nr. 22/25, Baia Mare, jud. Maramures, România
Tel: +40740 087 322
e-mail: mihaelaghit@yahoo.com
web:

foto tablou site

MELANCOLIE, 70 x 50 cm, tehnica mixa, u/p și colaj

Prezentare Demers Artistic

Pictura, spunea Delacroix, nu este decât o punte aruncată între spiritul pictorului și cel al privitorului, în fond comunicarea se realizează datorită unei legături de ordin psihic, ce are ca bază opera de artă ce poartă amprenta psihicului creatorului și un privitor căruia îi trezeşte anumite sentimente, emoţii, trăiri.
Din acest punct de vedere, actul creator ca experienţă psihologică poate fi abordat sub două aspecte: raportat la relaţia artistului cu sine însuşi și cel privind coeziunea psihică dintre artist prin opera sa și privitor sau receptor.
Între două lumi diferite, cea interioară şi cea înconjurătoare, uneori opuse, pictura autentică facilitează ieşirea spre ceilalţi, spre lume, prin zugrăvirea, până la urmă, a psihicului pictorului prin orice mijloace plastice de realizare a operei: culoare, forme, motive, pensulaţie, interpretare, căutare, compoziţie.
Căci, ce este psihicul, dacă nu o formă specifică de reflectare a realităţii sau structură sufletească proprie unui individ, aşa cum defineşte termenul dicţionarul explicativ uzual?!
Ce este pictura?! Într-un Acum și Aici, în paralel cu universul ştiut și văzut, a cărui complexitate nu o putem cuprinde, se frământă alte universuri, interioare, mai adânci și mai neştiute, căci acestea din urmă o reflectă și pe prima.
Un dans al anotimpurilor, ele se amestecă şi păşesc în afară într-o explozie de Altceva, de Recreat, într-un vals al altor timpuri şi măsuri.
Un om, scrie Van Gogh, poartă în sufletul lui un foc imens şi nimeni nu vine niciodată să se încălzească la el, iar trecătorii nu desluşesc decât un firicel de fum, sus la gura hornului.

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.