Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Ghit Mihaela Paula

Ghit Mihaela Paula
Administrator
Ghit Mihaela
Ghit Mihaela Paula
Adresa: B-dul Republicii, nr. 22/25, Baia Mare, jud. Maramures, România
Tel: +40740 087 322
e-mail: mihaelaghit@yahoo.com
web:

foto tablou site

MELANCOLIE, 70 x 50 cm, tehnica mixa, u/p și colaj

Prezentare Demers Artistic

Pictura, spunea Delacroix, nu este decât o punte aruncată între spiritul pictorului și cel al privitorului, în fond comunicarea se realizează datorită unei legături de ordin psihic, ce are ca bază opera de artă ce poartă amprenta psihicului creatorului și un privitor căruia îi trezeşte anumite sentimente, emoţii, trăiri.
Din acest punct de vedere, actul creator ca experienţă psihologică poate fi abordat sub două aspecte: raportat la relaţia artistului cu sine însuşi și cel privind coeziunea psihică dintre artist prin opera sa și privitor sau receptor.
Între două lumi diferite, cea interioară şi cea înconjurătoare, uneori opuse, pictura autentică facilitează ieşirea spre ceilalţi, spre lume, prin zugrăvirea, până la urmă, a psihicului pictorului prin orice mijloace plastice de realizare a operei: culoare, forme, motive, pensulaţie, interpretare, căutare, compoziţie.
Căci, ce este psihicul, dacă nu o formă specifică de reflectare a realităţii sau structură sufletească proprie unui individ, aşa cum defineşte termenul dicţionarul explicativ uzual?!
Ce este pictura?! Într-un Acum și Aici, în paralel cu universul ştiut și văzut, a cărui complexitate nu o putem cuprinde, se frământă alte universuri, interioare, mai adânci și mai neştiute, căci acestea din urmă o reflectă și pe prima.
Un dans al anotimpurilor, ele se amestecă şi păşesc în afară într-o explozie de Altceva, de Recreat, într-un vals al altor timpuri şi măsuri.
Un om, scrie Van Gogh, poartă în sufletul lui un foc imens şi nimeni nu vine niciodată să se încălzească la el, iar trecătorii nu desluşesc decât un firicel de fum, sus la gura hornului.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.