Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Gorcea Mihaela

Administrator
Gorcea Mihaela
Gorcea Mihaela
Adresa: Str. Gruia, nr. 30/A, Cluj Napoca – România
Tel: +40740 809 253, +4064130348
e-mail: gorcea2005@yahoo.com

“Ghiaţa”, 90X150 cm., acrilic-pânză

“Ghiaţa”-90X150-cm.-acrilic-pânză

Prezentare Demers Artistic

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, lector universitar doctor în arte vizuale al Universităţii de Artă şi Design, din Cluj-Napoca, Mihaela Gorcea s-a impus ca o prezenţă constantă în numeroase expoziţii naţionale şi internaţionale.
Realizând pânze din ce în ce mai epurate de evidenţa gestualităţii, autoarea a interogat posibilitatea de a încorpora elemente figurative în structurile ermetice ale picturii abstracte.
Aceste schimbări în structura morfologică a pânzelor sale atestă trecerea de la seriile Mirages sau Peisaje subiective la ciclul actual, intitulat sugestiv Fără clorofilă, concept curatorial care consemnează dispariţia culorilor evidente şi înlocuirea lor cu nuanţe de gri sau de brun colorat. În acelaşi timp, pentru Mihaela Gorcea figurativitatea picturală nu se reduce la simple evidenţe constatative, ci generează imagini naturale esenţializate.
Ni se propune, astfel, o realitate naturală aproape invizibilă, obturată de universul citadin, şi totuşi prezentă, care este asumată de către Mihaela Gorcea ca o prezenţă insinuantă şi învăluitoare. Ni se oferă, aşadar, o artă al cărei mesaj renunţă la argumentele retoricii evidenţei în favoarea retoricii unui mesaj implicit, constituit printr-o remanenţă psihologică imposibil de ignorat. De aceea, peisajul, subiect general şi, totodată, supratemă a creaţiei autoarei, este resemantizat în sensul conceptului curatorial propus şi reprezintă un comentariu implicit cu valoare generală despre absenţa conectării la un principiu vital.
Prin expoziţia Fără clorofilă, Mihaela Gorcea a problematizat una dintre temele grave ale sensibilităţii artistice postmoderne, întrevăzând surse ale tragicului în imaginile unei naturi aproape invizibile.

Curatorul expoziţiei: Dan Breaz, muzeograf

website link: www.mihaelagorcea.ro,
http://www.uad.ro/Mihaela_Gorcea

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.