Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 1, 2017

Scroll to top

Top

Luțai Mihaela

Administrator
LUTAI MIHAELA
Luțai Mihaela
Adresa: Aleea Hortensiei, nr. 19, bloc P, scara D, apartament 62 – Constanţa – România
Tel: +40
e-mail: mihaela_lutai@yahoo.com
web: ,

Oraşul noaptea-The city by night -Tehnică mixtă-mixed media - 42x30 cm

„Oraşul noaptea-The city by night -Tehnică mixtă-mixed media – 42×30 cm”

Prezentare Demers Artistic

Două sunt perspectivele din care sondez lumea din preajmă: pe de o parte impactul cu motivul, reacţia directă, iar pe de altă parte proiecţia mentală, ca rezultat al observaţiei. Tema este doar pretext pentru o analiză construită pe o armonie a contrariilor: concret – abstract, raţiune – lirism, materialitate – sugestie, înţelegerea detaliului în raport cu ansamblul.
Culoarea are un regim mai curând metaforic decât simbolic. Ea transpune ideea de concretizare materială, în permanenţă comunicare cu cuvântul, într-o reconstituire poetică a realitaţii în care semnificaţiile interferează tot timpul. Imaginea artistică reface, reconstituie senzaţia, pe baza unei grile de amintiri personale şi culturale despre o realitate care nu mai e prezentă. Fiecare dintre elementele ce o compun este analizat, metaforizat, introdus într-o „propoziţie”, într-o relaţie în care funcţionează cu toată amploarea semnificativă.
„Mihaela Lutai gandeste riguros, cu deschidere catre formularile de tip geometric articulate amplu, dar si cu inocenta care pare a demonta mecanismele unei tehnicitati uneori agresive, rearticuland-o in structuri nebanuite.”
Doina Pauleanu

website link ,

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.