Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Oancea Veronica

Administrator
Oancea Veronica
Oancea Veronica
Adresa: Str. George Georgescu, nr. 17, Tulcea – România
Tel: +40240.526 598, +40722.292 373
e-mail: veronica.oancea@yahoo.com

web: ,

„ Casa parasita” – ulei pe panza, 60x80 cm, „ Lost house”

„Casa-părăsită”, ulei pe pânză-60×80-cm.

Prezentare Demers Artistic

„ Izbucnirile cromatice ale picturii Veronicai Oancea din ultimul timp scot la iveala aplecarea tandra, speciala a pictoritei catre „ jocul” serios al culorilor cu care opereza.
Culoarea densa, saturata de pigment, distribuita cu stiinta compunerii campului, adesea cu tendinta abstracta, ca in suita „Vestigiilor”, este ceea ce asigura sensul tonic, valoros-si nu numai- al picturii sale…”
Florica Cruceru, critic de arta

„Oancea Veronica paseste cu reala forta in spatiul abstractiei gestuale, cu un convingator control al efectelor; as remarca o clara orchestrare cromatica si a diferentelor de materialitate. Se contureza a fi o artista deschisa spre o inovatie a restructurarii spatiului, un spatiu cu rezonanta afectiva prin raporturi intre tusa si masa cromatica. Ea reuseste sa aiba un mecanism de receptie a spatiului, prin abandonarea perspectivei traditionale, prin desfasurarea pastei pe arii articulate nemijlocit, prin absenta totala a liniei. Cromatica „deseneaza” si creeaza spatiul compozitional, pastrand o prospetime, sporita de contraste puternice. Compozitia maselor de culoare, a tuselor, stabilesc raportul compozitional, apeland la pictura gestuala dar si la o cenzura a ratiunii in dorinta de echilibru”.
Eugen Bratfanof, artist plastic

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.