Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 24, 2017

Scroll to top

Top

Oancea Veronica

Administrator
Oancea Veronica
Oancea Veronica
Adresa: Str. George Georgescu, nr. 17, Tulcea – România
Tel: +40240.526 598, +40722.292 373
e-mail: veronica.oancea@yahoo.com

web: ,

„ Casa parasita” – ulei pe panza, 60x80 cm, „ Lost house”

„Casa-părăsită”, ulei pe pânză-60×80-cm.

Prezentare Demers Artistic

„ Izbucnirile cromatice ale picturii Veronicai Oancea din ultimul timp scot la iveala aplecarea tandra, speciala a pictoritei catre „ jocul” serios al culorilor cu care opereza.
Culoarea densa, saturata de pigment, distribuita cu stiinta compunerii campului, adesea cu tendinta abstracta, ca in suita „Vestigiilor”, este ceea ce asigura sensul tonic, valoros-si nu numai- al picturii sale…”
Florica Cruceru, critic de arta

„Oancea Veronica paseste cu reala forta in spatiul abstractiei gestuale, cu un convingator control al efectelor; as remarca o clara orchestrare cromatica si a diferentelor de materialitate. Se contureza a fi o artista deschisa spre o inovatie a restructurarii spatiului, un spatiu cu rezonanta afectiva prin raporturi intre tusa si masa cromatica. Ea reuseste sa aiba un mecanism de receptie a spatiului, prin abandonarea perspectivei traditionale, prin desfasurarea pastei pe arii articulate nemijlocit, prin absenta totala a liniei. Cromatica „deseneaza” si creeaza spatiul compozitional, pastrand o prospetime, sporita de contraste puternice. Compozitia maselor de culoare, a tuselor, stabilesc raportul compozitional, apeland la pictura gestuala dar si la o cenzura a ratiunii in dorinta de echilibru”.
Eugen Bratfanof, artist plastic

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.