Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Rugescu Ana-Maria

Administrator
Rugescu Ana-Maria
Rugescu Ana-Maria
Adresa: Aleea Nuferilor, M5/10, Deva – România
Tel: +407410 699 559
e-mail: alrugescu@yahoo.com

web: ,

Inflorescenta haute-lisse(cu noduri), lana, 200x195x16cm

Inflorescenta haute lissecu noduri lana, 200x195x16 cm.

Prezentare Demers Artistic

„In creaţia sa, Ana-Maria Rugescu a apelat la tehnicile mixte, la îmbinări de materialităţi şi suprapuneri de texturi, într-o manieră decorativă, cu forme decupate clar în câmpul compozitional.
Adevărata dimensiune a creaţiei sale ne-o dezvăluie în amplele sale tapiserii. Executate cu acelasi sentiment al responsabilităţii, în dirijarea si ritmarea formelor, dar în care improvizaţia intervine magistral şi aparent exuberant.
Creaţia sa este dovada concretă a unui maxim al expresiei creatoare, într-o activitate de câteva decenii dedicate artei. Tapiseriile sale de mari dimensiuni, se impun privirii, captivează şi fascinează prin îmbinări între suprafeţe mari, calme, linistite şi suprafeţe mici, vibrate, tulburator de frământate.
Culoarea este gravă şi preţioasă, sensibilă şi rafinată, decantată până la cele mai subtile tente, tonuri si nuanţe. Există o atentă compunere a suprafeţelor formale, în structuri geometrice, clar definite, al cărui ritm este intrerupt de linii cu trasee de zvâcnet gestual, ce potenţează dinamic lucrarea.
Nimic nu este rezultatul unei întâmplări, nimic nu este accidental, în complexa structurare lineară şi cromatică a creaţiei sale. Spontaneitatea gestului care ritmează armonia, este rezultatul unui proces de elaborare şi selectare, din multiple soluţii valabile.
In plină efervescenţă creatoare, artista este personalitatea care va avea, cu certitudine, un viitor în tapiseria românească contemporană (articol semnat de Prof. dr. Adriana Popa Cănija)”.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.