Etno – Design @ Bistrița
Vă așteptăm alături de noi la vernisajul expoziției organizată la Biserica Evanghelică Herina în data de 18 iulie, la ora 18.00 acolo unde vor fi prezentate rezultatele celei de a doua ediții a taberei de creație ”Etno – design – între mimesis și așteptare”. Un eveniment care, iată la cei 755 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului nostru,împliniți în 16 iulie 2019, readuce în atenția publicului simboluri ale culturii și civilizație săsești, definitorie pentru identitatea acestui spațiu. Vorbim despre steaguri de breaslă recreate într-o manieră originală, prin tehnica broderiei, a împâslirii lânii și colaj textil, de către studenții din București, Iași și Cluj-Napoca care participă în aceste zile la tabăra organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Le mulțumim pe această cale doamnelor conferenţiar universitar dr. Daniela Frumuşeanu, profesor universitar dr. Liliana Moraru, doamnei lector universitar dr. Livia Petrescu și laborantului universitar Vlad Nicolae Bulgăr, cei care alături de organizatori coordonează și lucrează efectiv la finalizarea acestui proiect. Și nu în ultimul rând studenților:
– Universitatea Naţională de Arte Bucureşti: Ionela Apetrii, Mihaela Cioabă, Laura Maria Greaca, Livia Elena Greaca, Simina Mirea.
– Universitatea de Artă ”George Enescu” Iași: Paraschiva Boca, Iuliana Curcă, Ștefania Agavriloaiei, Loredana Radiș, Raluca Hodoroabă.
– Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca: Teodor Buruiană, Patricia Calinciuc, Cezara Costescu, Claudia Ioniță, Gabriela Iuşan.
Vă așteptăm la Herina, acolo unde se află cea mai frumoasă biserică romanică din țară, în data de 18 iulie 2019, la ora 18.00 pentru a admira și răsplăti munca minunaților studenți și pentru a ne bucura și de alte surprize pregătite de organizatori în colaborare cu Asociația Culturală „Bistrița Medievală” și formația de dansuri medievale Nosa.
Transportul cu autocarul este asigurat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Plecarea spre Herina: joi, 18 iulie 2019, ora 17.00, din fața sediului muzeului- strada Gen. Grigore Bălan, nr. 19.
Comentarii recente