Hărți Mentale Iluzorii @ Bucureşti
Galeria 15 Design din Bucuresti va asteaptă joi, 13 aprilie, la ora 18.00, la vernisajul Expoziției Hărți Mentale Iluzorii.
Evenimentul se concentrează în jurul hărților mentale care într-o primă fază iau forma unor ilustrații în tuș însoțite de versuri – elemente des întâlnite în metoda de lucru folosită de Emilian Pospaii, absolvent al Departamentului de Design al UNARTE. Ilustrațiile sunt completate de o serie de tapiserii-reflector, lucrări realizate din in, mătase și lână – toate cuprinse într-o schiță consistentă, sinergică. O călătorie pentru care reprezentarea ideilor are nevoie pe lângă text și de o serie de structuri grafice care să-l reprezinte, dar care se estompează și iși ascund forma în momentul în care pierzi contactul cu acestea.
Emilian Pospaii s-a născut în Pucioasa, România, unde a dezvoltat un interes timpuriu pentru poezie și natură, observând îndeaproape proiectele familiei sale. A fost încurajat de cărțile protestante ale bunicii materne, de experimentele în caligrafie ale bunicului său și de afinitatea mamei pentru amenajarea spațiului. După ce a studiat designul și strategiile vestimentare la Universitatea Națională de Arte (Master 2011-2013) s-a mutat la București unde locuiește și lucrează.
Practica sa cuprinde poezia, editarea cărților cu grafică proprie, ilustrațiile în tuș, tapiseria, ceramica realizată din lut decantat, în timp ce instalațiile sale sunt adesea compuse atât din lucrări originale, cat și din obiecte reevaluate.
Contribuții editoriale: Stories with Ștefan Câlția, Baroque Books and Arts – ilustrație, București (2014), M Compendium – ilustrații, București (2015), De ce pisicine n-au coadă – Antoligie de limericks, Art – ilustrație, București (2017). Publicații personale: Catacombe Poetry Book, Fabrik, București (2020), Eul personal – Poeme de Emilian Pospaii, Bifrost, București (2021), Hărți mentale iluzorii, Fabrik, București (2022). Radio broadcast: Radio România Cultural, Dimineata Crossover – rubrică, (2012 – 2014). A expus printre altele la Sines Art Centre – Sines, Portugalia (2017), Kube, București (2019), RDW Combinatul Fondului Plastic, București (2022), RCW Baia Turceasca, Iași (2022).
Comentarii recente