Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 9, 2022

Scroll to top

Top

Popa Strasnei Aculina

Administrator
Popa Strasnei Aculina
Popa Strasnei Aculina
Adresa: Piata Garii nr: 11. Bl G. SC A. Etaj 4. Ap 13 Arad – România
Tel: +40357.805.269 | Mobil: +4072.232.5346
e-mail: aculina@aculinastrasnei-popa.com

Ecologie - colaj - 70 x 70 cm.

Ecologie – colaj – 70 x 70 cm.

Prezentare Demers Artistic

Aculina Strasnei Popa este o artistă care s-a afirmat în pofida opreliştilor pe care i le-a impus societatea sau destinul. Ambiţioasă în sensul cel mai bun al cuvantului, ea şi-a urmat cu perseverenţă şi tenacitate drumul sau propriu nelasându-se ademenită de „glasurile de sirene” ale modelor. Nu a dorit nici o clipă să fie ca ceilalţi a râvnit să fie mereu „ea însăşi”. A realizat o artă serioasă şi gravă cu o rezonanţă tulburătoare. în adâncul fiiniţei sale, ea posedă o bogată zestre de arhetipuri a căror tendinţă este ascensională. Aş spune că , în cazul Aculinei Strasnei Popa, C.G Jung ne oferă cheia înţelegerii unei artiste care , sub imboldul unei vocaţii ireproşabile, reuşeşte să găsească ieşirea dintr-un labirint şi să se înalţe în Iumină.Un suflu religios străbate în lucrările sale dintr-o anumită perioadă, în care s-a dedicat, cu deosebire, graficii de şevalet.
Un suflu religios dar nu mistic! Religiozitatea Aculinei Strasnei Popa derivă din acea cucernicie nesofisticată, simplă a ţăranului român de pretutindeni şi dintotdeauna .
0 seriozitate care generează o anumită siguranţă, în fata vieţii şi o linişte în faţa morţii. Motivele care au intrat în compoziţia acestor lucrări sunt culese din mediul rustic şi integrate într-o viziune onorică. 0 capiţă de paie, scara, aripa, roata, crucea şi omul sunt asamblate într-o imagine aparent „realistă”.

Criticul de arta Horia Medeleanu

website link www.aculinastrasnei-popa.com