fbpx
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 28, 2021

Scroll to top

Top

Selejean Felicia

Administrator
Felicia_Selejan
Selejean Felicia
Adresa: Timișoara – România
Tel: +40
e-mail:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hills-eye-40x-47cm

Prezentare Demers Artistic

Felicia Selejan este genul de artist sobru si extreme de modest, dar in acelasi timp aplecat cu multa seriozitate asupra purificarii limbajului visual pe care il practica Ea a atins cu mult prea multa discretie un fel individualizat de experimentare matura. Context benefic , cand devine pe deplin motivate punerea sa in valoare si icluderea sa consistent, ca un nou invitat de onoarein cea de-a doua etapa a proiectului deschis , in continua amplificare.
“Xilogravura matrice stilistica II”initiat ca un transfer “geo-grafic “expozitional in luna mai 2008.
Felicia Selejan este deci o persoana aparte , care poate fi definita printr-o biografie ciudat particularizata. In cazul sau modestia si blandetea , chiar izolare partiala au fost marcate de o tenace daruire prin arta, traita pasional ca o forma superioara de motivare existentiala..
In ultima sa perioada pe langa linogravura “clasica“ca atare, artista experimenteaza selecteaza si convinge, cu o delicata intuitie si lucida ierarhizare, formule conceptuale personalizate , capabile sa developeze calitati inventive inedited si oarecum ascetic-minimaliste. Axandu-se pe doua directii , ea propune si exploreaza modalitati de expresie tridimensionale, fie ca reliefuri generate expresiv, negativelor “recuperand adancimea”,cum afirma programmatic, prin valorificarea negativelor unor linogravuri , fie ca obiecte construite din colaje, decupaje triunghiulare fragmentare ale unor gravuri imprimate pe hartie si reasamblate directionat , ordonat sau aleator, pe o structura tridimensionala piramidala statica, bine definite spatial, obiect collector consistent, valorat prin lumina purtata diferentiat pe fete si incarcat, prin reasociere holistica a fragmentelor , ca parti ale unui intreg posibil, de sugestia unei dinamici epiteliale magmatice si expresiv- magice. (Februarie 2009)

website link  www.cjtimis.ro/uapt/membri/fselejan/fselejan.htm