Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 01/05/2024

Scroll to top

Top

Stări de deziluzie @ Timişoara

Stări de deziluzie @ Timişoara
Doctor

Daca sunteti in Timisoara joi 7 septembrie (vernisaj ora 18:00) sau veti ajunge in saptamanile viitoare, va invit sa vizitati o expozitie despre arta anilor ’90 in estul si centrul Europei.
Pentru cei care am trait si activat in aceasta parte a lumii, a fost o perioada in care totul parea posibil. Desi viata noastra se desfasura inca in praful infrastructurii prabusite a comunismului, sperantele erau la cotele cele mai inalte. Erau de asemenea ultimii ani inainte sa pasim in era digitala, in lumea internetului, care si ea se prefigura atunci ca o mare promisiune, ca un alt fel de comunism, cu fata umana, in care aproape totul va fi gratis si doar la un click distanta. Tot ce aveam de facut era sa „dial-up”.
––––––––––––––––-
If you are in Timisoara on Thursday 7 September (opening at 6 PM) or will arrive in the coming weeks, I invite you to visit an exhibition about the art of the 90s in Eastern and Central Europe.
For those of us who lived and worked in this part of the world, it was a time when everything seemed possible. Although our lives were still unfolding in the dust of the collapsed infrastructure of communism, hopes were at an all-time high. It was also the last few years before we moved into the digital age, into the world of the internet, which also seemed to be a great promise, like another kind of communism, with a human face, where almost everything would be free and just a click away. All we had to do was dial up.

Curator: Alina Șerban

LOCAȚIE
FABER

Miercuri-Duminică
12:00 – 20:00

ORGANIZATOR
Asociația Institutul Prezentului
–––––––––––––––––––––-
PERFORMING 89 include concerte, proiecţii de film, ateliere, tururi ghidate și o publicaţie digitală ca parte a programului expoziţiei.
Expoziția este organizată în cadrul proiectelor „Uncensored Act” și „Performing 89”.
IP — Institutul Prezentului este o platformă de cercetare și resurse artistice în domeniul culturii vizuale și performative creată de Ștefania Ferchedău și Alina Șerban.

Programul „Uncensored Act”, în cadrul căruia are loc expoziția, are în centru ideea de comunitate, acţiune și reflecţie colectivă, dezvoltare și schimb de resurse, de colaborare și solidaritate în spiritul unor valori comune, propunând un parcurs declanșat de istoria Timișoarei în contextul 1989 și conectat regional și internaţional prin conţinutul artistic propus.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Credit imagine: Iosif Király, din seria “Indirect (România),” 1990–1999

Sponsori: Köber Industries, Crama Dealul Dorului, Siniat

Cu sprijinul: Goethe Institut București, Foundation for Contemporary Arts Emergency Grants

Partener principal: FABER

Parteneri: Art Encounters, La Două Bufniţe, Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Timiș, Beta — Bienala Timișoreană de Arhitectură

Parteneri logistici: Galeria Plan B, Salonul de Proiecte, Muzeul Cineastului Amator, Kodex, Fundaţia EUROTRANS

Parteneri media: rfi România, Cărturești Timișoara, Radio România Cultural

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.