Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Cheşuţ Cristian

Administrator
CHESUT CRISTIAN
Cheşuţ Cristian
Adresa: Str. Donath nr. 117, bloc O1, scara II, etaj 3, ap. 35, Cluj Napoca – România
Tel: +40746 846 913
e-mail: chesutdesign@yahoo.com

web: www.uad.ro,

LUCRARE CHESUT CRISTIAN

Prezentare Demers Artistic

Porţile Clujului ca efigii de iubire
Istoricii nu ştiu şi nu pot să prezinte Clujul medieval – Oraşul de altădată în general – decât în maniera lor specifică, impusă de rigorile meseriei. Cititorii preiau mesajul cu oarecare greutate, se concentrează şi încearcă să-şi reprezinte ei, cu fantezia fiecăruia, viaţa clujeană de-odinioară, pornind, totuşi, de la ceea le oferă istoricii. Literaţii sunt însă privilegiaţi, fiindcă au libertatea să ia faptele şi datele istorice ca pretext şi să reconstituie lumea trecută prin prisma unui zbor al gândului, cu ajutorul imaginilor artistice. Aşa face Adrian Grănescu, căutător în cronici, dar căutător de vise, de crochiuri, de chipuri şi icoane, unele zugrăvite, altele tăiate în filigran, altele încrustate în basorelief. Se văd astfel – prin semne – străzi, statui, biserici şi palate, turnuri şi ziduri, morminte şi parcuri, toate devenite porţi, porţi ale iubirii omeneşti. Verbul lui Adrian Grănescu este însoţit de proza şi de poezia ilustraţiilor lui Cristian Cheşuţ, adevărat literat al imaginii. Vedem astfel, cu ochii spiritului, pe Regele Matia, pe Sf. Gheorghe, un contrafort, o fereastră, treptele Bastionului Croitorilor, Strada Lupului, îl vedem pe Blaga, adică vedem porţi, multe porţi. Unghiurile viziunii artistului fotograf se armonizează aşa de bine cu perspectiva artistului cuvântului, încât, la un moment dat, nu mai înţelegi exact cine mânuieşte cuvântul şi cine imaginea fotografică. În acest fel, Evul Mediu clujean, prelins spre amurg şi contopit cu modernitatea timpurie, se revarsă spre sufletele noastre în chip natural, ca şi cum cei doi artişti n-ar face niciun efort de comunicare. Şi nici nu-l fac, fiindcă ştiu să povestească sfătos şi discret, picurându-ne în minţi şi în inimi, fără ostentaţie, boabe din mărgăritarul „Oraşului Comoară”. Este în această carte o filosofie elegantă a porţii, ca loc privilegiat de trecere, înnobilat, din partea autorilor, cu efigii de iubire.
Academician Ioan-Aurel Pop
Rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

website link: www.uad.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.