Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Gaftea Daniela

Administrator
GAFTEA_DANIELA
Gaftea Daniela
Adresa: Str. Ana Ipătescu, nr.13, bl. 13, sc. A, ap. 14, cod 600005 – Bacău – România
Tel: +40757.732.570
e-mail: daniela.gaftea@yahoo.com
web:,

Semn al biruinţei - Sign of victory - ulei-pânză - oil-canvas - 100 x 80 cm.

Semn al biruinţei – Sign of victory – ulei-pânză – oil-canvas – 100 x 80 cm.

Prezentare Demers Artistic

„Între temele majore care o preocupă pe pictorița Daniela Gaftea și care cer mereu alte puncte de vedere artistică este aceea care face referire la Mitul Cristic. Relația dintre cruce și crucificat, tragedia și simbolistica sacrificiului de sine pentru izbăvirea celorlalți dobândește în expresie artistică sensul unui veritabil memento. Privitorii aderă spontan la imagine și sfârșesc prin a o asuma ca pe o dimensiune a credinței creștine. Dramatismul expresiei compoziționale, sensurile directe sau revelate fiecăruia conduc la ideea că tema este destinată veșnicei interpretări teologale sau artistice.
Racursiurile atent exprimate generează impresia veridicului și a tragicului. Accentele cromatic puternice ale prim-planului se sting în umbrele planurilor de adâncime. Expresia Mântuitorului, dincolo de suferința asumată lasă impresia speranței Învierii.
Daniela Gaftea are posibilitățile imaginative și de expresie ale unui artist capabil să reitereze un subiect milenar și să-l racordeze interesului omului modern…” – Valentin Ciucă
“Aluzia la un fond religios, privit din perspectivă istorică și deschis în același timp spre ordine și spre libertatea abstractă include ca reper transtemporal lucrarea Danielei Gaftea”
Alexandra Titu

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.