Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Mănucă Maria

Administrator
Maria Mănucă
Mănucă Maria
Adresa: Str. Toma Cozma nr. 71, Iași – România
Tel: +40742818577
e-mail: manuca_dan@yahoo.com

Proiect de salvare a Venetiei (Venice rescue project)

Proiect de salvare a Venetiei (Venice rescue project)

Prezentare Demers Artistic

„Tehnică bine asimilată, înțelegere precisă a legilor riguroase ale construcției plastice, pictura Mariei Mănucă pledează, fără echivoc, pentru o artă a reflecției, apanajul pictorilor care meditează asupra semnificației actului de creație” (Dan Grigorescu, București, 1998).
„ … sinceritate a emoției spontane, susținută de lipsa complexelor, aș zice „primitivismul” culorilor, păstrate în registrul înfloririi maxime. Pasta e groasă, violentă, cere cuțit. Pânza rămâne grea” (Marin Sorescu, București, 1995).
„Participarea prin selecție într-o expoziție de grup în inima cartierului Soho din New York, fieful pictorilor din toată lumea, reflectă talentul și originalitatea româncei Maria Mănucă” (George Roșianu, „Meridianul”, New York, 2000).
„Pictoriță de forță, Maria Mănucă transmite o misterioasă comunicare” (Paula Romanescu, „Revista Medicală”, București, 2012).
„Imaginea publică a medicului și pictorului a crescut cu fiecare treaptă profesională și artistică urcată. Limbajul grav, cu sonorități de orgă, lumina și întunericul în dialog misterios și profund, incitant prin idee și relevant prin soluții. În universul creației Mariei Mănucă, dominantă este liniștea. Cetățean al raiului, pare a fi nu atât dorință, cât mai ales un destin” (Valentin Ciucă, Dicționarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova, Iași, Editura ART XXI, 2011).

website link: http://mariamanuca.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.