Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Mănucă Maria

Administrator
Maria Mănucă
Mănucă Maria
Adresa: Str. Toma Cozma nr. 71, Iași – România
Tel: +40742818577
e-mail: manuca_dan@yahoo.com

Proiect de salvare a Venetiei (Venice rescue project)

Proiect de salvare a Venetiei (Venice rescue project)

Prezentare Demers Artistic

„Tehnică bine asimilată, înțelegere precisă a legilor riguroase ale construcției plastice, pictura Mariei Mănucă pledează, fără echivoc, pentru o artă a reflecției, apanajul pictorilor care meditează asupra semnificației actului de creație” (Dan Grigorescu, București, 1998).
„ … sinceritate a emoției spontane, susținută de lipsa complexelor, aș zice „primitivismul” culorilor, păstrate în registrul înfloririi maxime. Pasta e groasă, violentă, cere cuțit. Pânza rămâne grea” (Marin Sorescu, București, 1995).
„Participarea prin selecție într-o expoziție de grup în inima cartierului Soho din New York, fieful pictorilor din toată lumea, reflectă talentul și originalitatea româncei Maria Mănucă” (George Roșianu, „Meridianul”, New York, 2000).
„Pictoriță de forță, Maria Mănucă transmite o misterioasă comunicare” (Paula Romanescu, „Revista Medicală”, București, 2012).
„Imaginea publică a medicului și pictorului a crescut cu fiecare treaptă profesională și artistică urcată. Limbajul grav, cu sonorități de orgă, lumina și întunericul în dialog misterios și profund, incitant prin idee și relevant prin soluții. În universul creației Mariei Mănucă, dominantă este liniștea. Cetățean al raiului, pare a fi nu atât dorință, cât mai ales un destin” (Valentin Ciucă, Dicționarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova, Iași, Editura ART XXI, 2011).

website link: http://mariamanuca.ro,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.