Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Moldovan Traian

Administrator
MOLDOVAN TRAIAN
Moldovan Traian
Adresa: Aleea Aurora Nr. 4 Ap. 11, 430132, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Studio: str. Victoriei, nr 21, Baia Mare
Tel: +40744,533.969
e-mail: traianmoldo@yahoo.com
web:,

Cumpăna ceriului - lemn şi travertin, 56x72x35 cm.

Cumpăna-ceriului-lemn-şi-travertin-56x72x35-cm.

Prezentare Demers Artistic

DUH ROMÂNESC INTEGRAT ÎN POSTMODERNITATE de sculptorul TRAIAN MOLDOVAN
prof. dr. Negoiţă LĂPTOIU

…Ceea ce particularizează creaţia lui Traian Moldovan nu doar la nivelul generaţiei sale, ci în ansamblul unor preocupări menite a se constitui într-un mod contemporan de a motiva trecerea, dăruind sens şi durată efortului uman este voinţa de a da formă sensibilă şi credibilă eternei deveniri universale. Omniprezentă devine astfel impresia unei permanente curgeri a timpului şi vieţii. (…)
…Neîndoielnic Traian Moldovan traversează un moment de rodnică afirmare creatoare, probată de admirabila stăpânire a modalităţilor de configurare care de mai bine de două decenii au cunoscut un fertil proces de decantare, determinând individualitatea viziunii şi a stilului, cum s-a observat şi cu ocazia expoziţiei aniversare deschisă la Muzeul Naţional de Artă Cluj. Gândind după factura sculpturilor în marmură desăvârşite în taberele de creaţie de la Baia Sprie şi Cărbunari, integrate benefic spaţiului public, a lucrărilor din atelier şi a celor trei compoziţii adânc spiritualizate inserate în semnificativa sinteză de artă contemporană europeană ce alcătuieşte expoziţia omagială „Centenar muzeal Baia Mare” (iunie 2004), ne convingem încă o dată de profunzimea şi coerenţa unui travaliu artistic întemeiat pe o excelentă cunoaştere a tainelor materiei ce se metamorfozează în subtilă şi sugestivă substanţă expresivă. Afiliat clar fondului de gândire şi trăire românească, sculptorul băimărean; se adresează lumii şi eternităţii cu suflul proaspăt al duhului curat, purtător de poezie, luminozitate, vigoare şi demnitate. Formele sculptate au pregnanţă şi fermitate, dar şi blândeţe, duioşie, savoare, bucurând în egală măsură privirea, gândul şi sufletul prin puritatea şi nobleţea fluxului uman vehiculat în autentic limbaj postmodern.
În revista NORD LITERAR Baia Mare
nr. 7-8, 2004 (ilustrat cu 24 reproduceri)

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.