Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Selejean Felicia

Administrator
Felicia_Selejan
Selejean Felicia
Adresa: Timișoara – România
Tel: +40
e-mail:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hills-eye-40x-47cm

Prezentare Demers Artistic

Felicia Selejan este genul de artist sobru si extreme de modest, dar in acelasi timp aplecat cu multa seriozitate asupra purificarii limbajului visual pe care il practica Ea a atins cu mult prea multa discretie un fel individualizat de experimentare matura. Context benefic , cand devine pe deplin motivate punerea sa in valoare si icluderea sa consistent, ca un nou invitat de onoarein cea de-a doua etapa a proiectului deschis , in continua amplificare.
“Xilogravura matrice stilistica II”initiat ca un transfer “geo-grafic “expozitional in luna mai 2008.
Felicia Selejan este deci o persoana aparte , care poate fi definita printr-o biografie ciudat particularizata. In cazul sau modestia si blandetea , chiar izolare partiala au fost marcate de o tenace daruire prin arta, traita pasional ca o forma superioara de motivare existentiala..
In ultima sa perioada pe langa linogravura “clasica“ca atare, artista experimenteaza selecteaza si convinge, cu o delicata intuitie si lucida ierarhizare, formule conceptuale personalizate , capabile sa developeze calitati inventive inedited si oarecum ascetic-minimaliste. Axandu-se pe doua directii , ea propune si exploreaza modalitati de expresie tridimensionale, fie ca reliefuri generate expresiv, negativelor “recuperand adancimea”,cum afirma programmatic, prin valorificarea negativelor unor linogravuri , fie ca obiecte construite din colaje, decupaje triunghiulare fragmentare ale unor gravuri imprimate pe hartie si reasamblate directionat , ordonat sau aleator, pe o structura tridimensionala piramidala statica, bine definite spatial, obiect collector consistent, valorat prin lumina purtata diferentiat pe fete si incarcat, prin reasociere holistica a fragmentelor , ca parti ale unui intreg posibil, de sugestia unei dinamici epiteliale magmatice si expresiv- magice. (Februarie 2009)

website link  www.cjtimis.ro/uapt/membri/fselejan/fselejan.htm

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.