Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 06/12/2024

Scroll to top

Top

Puerita Ludos @ Iași

Puerita Ludos @ Iași
Nistor Laurențiu

Până pe data de 20 mai 2021 simezele Galeriei de Artă „N. N. Tonitza” din Iaşi găzduiesc expoziţia de artă vizuală „Puerita Ludos”. Ineditul eveniment cultural este o invitație adresată tuturor adulților care au suflete de copii.
Artista Oana – Daniela Drăgoi aduce în atenţia publicului studii personale care ne duc în lumea magică a copilăriei, etalând lucrări de pictură și instalație care au ca și centru de interes jocurilor din copilărie estetizate prin interpretări plastice care aduc în prim plan o lume colorată cu simboluri şi formule revalorificate conceptual.
Vernisajul evenimentului va avea loc joi, 13 mai 2021 la ora 18.00 și va fi prezentat de criticul de artă Maria Bilașevschi. Expoziţia va fi deschisă publicului şi poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 20.00 și sâmbătă și duminică în intervalul orar 15:00 – 20:00. Intrarea liberă!
Vă aşteptăm cu drag!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu

Conceptul expoziției

Puerita Ludos, în traducere „jocurile copilăriei”, este o expoziție ce prezintă copilăria prin ochii copiilor cu tulburări din spectrul autismului. Totodată este o expoziție panotată după viziunea mea, viziune ce îmi amintește de copilărie și de jocurile de demult.
Această expoziție îmbină un stil abstract cu o tehnică mixtă de pictură cu degetele, palma și piciorul, cât și cu alte instrumente neconvenționale, care duc către rădăcinile picturii și anume picturile rupestre, dezvoltând astfel ideea că în copilărie se află rădăcina/seva din care creștem.

Artist plastic, Oana – Daniela Drăgoi

Aprecieri critice

„Oana Drăgoi este un artistic profund implicat în tot ceea ce înseamna arta ca formă de terapie. De la pictură la instalație, la inventarea de noi jocuri și forme de interacțiune a copiilor prin artă, Oana vede actul cultural ca pe un act civic, de o înaltă ținută morală și afectivă, dăruind celor care nu au posibilitatea înțelegerii lumii în termeni convenționali, o alternativă la înțelegerea frumosului prin joc. Jocul și dimensiunea sa ludică pornește ca proces prin zecile de desene realizate împreună cu copii și continuă, în expoziție, prin instalațiile ingenioase pe care le propune, fiecare privitor redevenind copil, chiar și pentru o secundă, trăind arta prin emoția culorii și a experimentului.”

Critic de artă dr. Maria Bilașevschi