Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Boar Dan

Administrator
BOAR DAN
Boar Dan
Adresa: Splai Gheorghe Magheru, bl.330, sc.B, et.II, ap.6 – Arad – România
Tel: +40745.019.832
e-mail: dan_boar@yahoo.com
web:
Boar_Dan_CV_RO

Nevertebrate – Invertebrates - linogravură - linocut -100x70cm

Nevertebrate – linogravură -100x70cm

Prezentare Demers Artistic

O importanţă deosebită în analele istoriei artelor o reprezintă gravura-xilogravura. Tradiţionalism, inovaţie, tehnică, măiestrie, câteva repere de bază pentru a defini acest gen de gravură. Dacă la început era privită nu ca artă, ci ca meştesug, timpul şi atitudinea artiştilor au schimbat-o în artă. Nevoia de control total asupra lucrării, a autorităţii supreme-artistul de a transpune pe hârtie o tehnică minunată care datează de secole, a avut un impact semnificativ. De remarcat este următorul lucru, că tehnica tiparului înalt nu s-a schimbat aproape deloc, în decursul timpului. Tot tradiţionalismul primează în acest domeniu al artei foarte restrictiv ca tehnică, dar deosebit de novator pe plan conceptual. Am optat pentru acest gen de gravură datorită simplităţii realizării ei, tehnic. Conceptul artistic personal se regăseşte pe deplin în această tehnică, iar eu pot fi capabil de a-mi etala cunoştinţele şi viziunea artistică în tehnica tiparul înalt. Este deosebit de interesant pentru un tânăr să abordeze o astfel de tehnică pentru performanţă. Doresc să pot grava cât mai detaliat şi amănunţit, iar pe plan ideatic să abordez o paletă de subiecte cât mai largă posibil. De aceea, xilogravura este un gen al gravurii care redă toată măiestria artistică cu un număr limitat de resurse materiale, dar unde se poate ajunge la valenţe ridicate ca mod de exprimare artistică.
Dan Boar

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.