Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Boar Dan

Administrator
BOAR DAN
Boar Dan
Adresa: Splai Gheorghe Magheru, bl.330, sc.B, et.II, ap.6 – Arad – România
Tel: +40745.019.832
e-mail: dan_boar@yahoo.com
web:
Boar_Dan_CV_RO

Nevertebrate – Invertebrates - linogravură - linocut -100x70cm

Nevertebrate – linogravură -100x70cm

Prezentare Demers Artistic

O importanţă deosebită în analele istoriei artelor o reprezintă gravura-xilogravura. Tradiţionalism, inovaţie, tehnică, măiestrie, câteva repere de bază pentru a defini acest gen de gravură. Dacă la început era privită nu ca artă, ci ca meştesug, timpul şi atitudinea artiştilor au schimbat-o în artă. Nevoia de control total asupra lucrării, a autorităţii supreme-artistul de a transpune pe hârtie o tehnică minunată care datează de secole, a avut un impact semnificativ. De remarcat este următorul lucru, că tehnica tiparului înalt nu s-a schimbat aproape deloc, în decursul timpului. Tot tradiţionalismul primează în acest domeniu al artei foarte restrictiv ca tehnică, dar deosebit de novator pe plan conceptual. Am optat pentru acest gen de gravură datorită simplităţii realizării ei, tehnic. Conceptul artistic personal se regăseşte pe deplin în această tehnică, iar eu pot fi capabil de a-mi etala cunoştinţele şi viziunea artistică în tehnica tiparul înalt. Este deosebit de interesant pentru un tânăr să abordeze o astfel de tehnică pentru performanţă. Doresc să pot grava cât mai detaliat şi amănunţit, iar pe plan ideatic să abordez o paletă de subiecte cât mai largă posibil. De aceea, xilogravura este un gen al gravurii care redă toată măiestria artistică cu un număr limitat de resurse materiale, dar unde se poate ajunge la valenţe ridicate ca mod de exprimare artistică.
Dan Boar

website link

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.