Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 15, 2018

Scroll to top

Top

Călugăru Ana

Administrator
Calugaru Ana
Călugăru Ana
Adresa: Cluj Napoca – România
Tel:
e-mail:

Compozitie 50x60 cm

Compozitie, 50×60 cm.

Prezentare Demers Artistic

Lucrările Anei Călugăru se încadrează perfect în modernitate prin importanţa acordată exprimării personalizate, a unei stări sufleteşti, a unei reverii sau nostalgii. Este remarcabil la reliefurile pictate vigoarea formelor, eleganţa cu care sunt construite şi subtil plasticizate. Avem deopotrivă culori vii şi contraste puternice dispuse în suprafeţe plate. Deşi în fiecare tablou se conturează tonuri diferite şi forme dizarmonice, niciunul nu cunoaşte stridenţa iar echilibrul este deplin. Formele abstracte lasă umbre fine pe planurile abstracte unde tuşele se suprapun şi se întrepătrund delicat în diferite planuri. Unele sunt ferme, rigide, altele sunt jucăuşe, deconstruite. Linia devine personajul principal unic protagonist al compoziţiilor artistei. Linia înseamnă gest iar gestul înseamnă impresia de moment, în lucrări precum Pământ, Cer, Taină, Geneza. Compoziţiile echilibrate nu cad însă în capcana tuşelor aşternute fără nici o regulă în afara celei a dicteului automat. Preferate sunt culorile calme, culorile de pământ, acele nuanţe de galben, ocru şi verde prin care undeva gestualismul se regăseşte cu abstracţionismul.
Forme negre circulare ordonează şi unifică spaţiul, iar fundalul difuz albastru sau verde este presărat cu forme şi linii roşii orizontale ce traversează suprafaţa.
Ana Cânpean, critic de artă

website link: Călugăru Ana,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.