Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Călugăru Ana

Administrator
Calugaru Ana
Călugăru Ana
Adresa: Cluj Napoca – România
Tel:
e-mail:

Compozitie 50x60 cm

Compozitie, 50×60 cm.

Prezentare Demers Artistic

Lucrările Anei Călugăru se încadrează perfect în modernitate prin importanţa acordată exprimării personalizate, a unei stări sufleteşti, a unei reverii sau nostalgii. Este remarcabil la reliefurile pictate vigoarea formelor, eleganţa cu care sunt construite şi subtil plasticizate. Avem deopotrivă culori vii şi contraste puternice dispuse în suprafeţe plate. Deşi în fiecare tablou se conturează tonuri diferite şi forme dizarmonice, niciunul nu cunoaşte stridenţa iar echilibrul este deplin. Formele abstracte lasă umbre fine pe planurile abstracte unde tuşele se suprapun şi se întrepătrund delicat în diferite planuri. Unele sunt ferme, rigide, altele sunt jucăuşe, deconstruite. Linia devine personajul principal unic protagonist al compoziţiilor artistei. Linia înseamnă gest iar gestul înseamnă impresia de moment, în lucrări precum Pământ, Cer, Taină, Geneza. Compoziţiile echilibrate nu cad însă în capcana tuşelor aşternute fără nici o regulă în afara celei a dicteului automat. Preferate sunt culorile calme, culorile de pământ, acele nuanţe de galben, ocru şi verde prin care undeva gestualismul se regăseşte cu abstracţionismul.
Forme negre circulare ordonează şi unifică spaţiul, iar fundalul difuz albastru sau verde este presărat cu forme şi linii roşii orizontale ce traversează suprafaţa.
Ana Cânpean, critic de artă

website link: Călugăru Ana,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.