Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 27, 2017

Scroll to top

Top

”Desenul post Brâncuși” @ Filiala Tg Jiu a UAP din România

Administrator

Stimați colegi și parteneri,

În data de 18 Februarie 2016, Filiala Tg Jiu a UAP din România va organiza expoziția Națională cu tema ”Desenul post Brâncuși”, expoziție de grup a membrilor UAP din România, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, Universitatea ,,Constantin Brâncuși ”din Târgu Jiu, în cadrul proiectului cultural al Consiliului Județean Gorj, “ 2016- Anul Brâncuși în Gorj”.
Având în vedere că anul 2016 este Anul Brâncuși în Gorj, suntem obligați de statutul nostru de artiști profesioniști, membri ai UAP din România, ca manifestările expoziționale să fie de maximă calitate, pentru a se ridica la nivelul personalității omagiate.
Tehnica desenului și maniera stilistică a artistului în care va decide să-și creeze lucrările țin de libertatea de exprimare artistică, calitatea vizuală/plastică și semnificația mesajului fiind elementul definitoriu ce trebuie să răspundă temei.
Fiecare artist poate aduce/trimite maxim trei lucrări cu dimensiunea maximă de 100/100 și minimă de 30/20.
Întrucât vom realiza un catalog al expoziției vă informăm că lucrările trebuie fotografiate cu o rezoluție acceptabilă și trimise în format JPG pe adresa de E mail a Filialei noastre, uaptgjiu@yahoo.ro până în data de 05 februarie 2016. De asemenea trebuie trimisă și o fotografie portret a artistului pentru catalog.
Predarea lucrarilor: până în 10 FEBRUARIE 2016, la Sediul Filialei Târgu Jiu a UAP din România, respectiv – Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu din Strada Traian nr 27 parter.
Alte precizari:
· Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziției, în materialele publicitare ale expoziției în scop de informare, marketing si educațional.
· Se va edita un catalog care va fi primit de fiecare participant la expoziția ” Desenul post Brâncuși”
· Costul trimiterii și returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant.
· Artiștii care doresc să-și trimită lucrările prin Curier rapid trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate la transport, și pentru a putea fi reambalate și returnate la sfârșitul expoziției. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin poșta, dacă aceste daune sunt constatate la primire.
· Pe întreaga durata a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.
· Modul de înrămare al lucrărilor trebuie să fie rezonabil și să aibă elemente de prindere pentru expunere, precum și datele de identificare trecute pe spatele lucrării: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica , anul execuției.
· Comisia de jurizare a lucrărilor își păstrează dreptul de a respinge lucrările ce nu sunt în tema stabilită, nu au calitate artistică sau sunt neglijent prezentate.
Contact: E.mail uaptgjiu@yahoo.ro
Telefon 0723258266 , 0751247224
Consiliul Director al Filialei Târgu Jiu a U.A.P. din România

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.