Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Ganta Mihaela Florentina

Administrator
GANTA MIHAELA FLORENTINA
Ganta Mihaela Florentina
Adresa: Str. Victoriei 21, Studio/Colonia Pictorilor – Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel:
e-mail: mihaelaganta@yahoo.com
web:,

Mama, tata şi copiii - Mom, dad and the kids - tehnică mixtă - mixed teh.

Mama, tata şi copiii – tehnică mixtă

Prezentare Demers Artistic

OPERA APERTA. Portrete noi de MIHAELA GANTA

De remarcat, înainte de toate, la portretele din această serie, frumusetea liniei, a trăsăturii grafice Linia se desfiră după un tempo care variază odată cu starea de spirit a autoarei, între elan si alean.Se avântă, epurată, pe foaie, în curbe ample, deschise, sau închise în ovoide rezumative, se frânge în plin avânt, ori întârzie în detalieri si întortochieri pitoresti, tzesînd complicate păinjenisuri, în care să se prindă sufletul.Portretul, care este mai mult o stare de portret decât un portret, decât duplicatul, pasiv, al unui chip, în oglindă, se înfiripă din atari notatii, asamblate si echilibrarte pe datele unui model uman real sau imaginar, mai ales imaginar. Abordarea formei vădeste o clară vointă de esentializare, dar si o firească dispozitie către jocul gratuit si inteligent, ceea ce scuteste imaginea, imaginile de riscul uscăciunii. Culorile cel mai frecvent utilizate în portretele din această serie sunt albastrul, rozul si rosul stins, despătimit, spiritualizat. Ele prezintă o anume instabilitate, generată de substanta fotosensibilă aplicată pe hârtia-suport, instabilitate urmărită anume, pentru că Mihaela Ganta detestă întepenirea, instalarea în definitiv. Lucrările cuprinse în această serie se vor ilustrarea ideii de OPERĂ DESCHISĂ (OPERA APERTA). Se vor, si reusesc.

Dr. Mihai PAMFIL

website link ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.