Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 20, 2017

Scroll to top

Top

Mardare Elena

Mardare Elena
Administrator
Mardare Elena
Adresa: Aleea Giurgeni,  Bucureşti – România
Tel: +40743 537 376
e-mail: elena.mardare@yahoo.it

web:

Habitat
Tehnică – combinație de trei tipuri de gresie:
• albă de Interceram – temperatura de ardere: 1000 – 1260° C, cu 40% șamot cu dimensiuni cuprinse între 0 și 1 mm,
• ocru de Medgidia – temperatura de ardere: 1120 – 1180° C, cu 30% șamot, cu dimensiuni cuprinse între 0 și 2 mm
• roșie de Medgidia – temperatura de ardere: 1120 – 1160° C, cu 30% șamot, cu dimensiuni cuprinse între 0 și 4 mm, 
Ardere – 1160° C
Dimensiune – 45 x 35 cm

Prezentare Demers Artistic
FOC în FĂURAR
Ceramica îi oferă Elenei Mardare o arenă sigură pentru plasticitate, spaţialitate, textură şi cromatică. Chiar dacă convoacă fragmentarea, citatul anatomic, incognito materic, artista eludează tonicitatea postmodernă. Este un creator care privilegiază răgazul „Coaceriiˮ. Stratificări dense, grele de planuri-membrană se rotunjesc în recipiente tumulare. Ridicări cilindrice, columnare, au tatonări blânde spre verticalitate. Ansamblurile Elenei Mardare degajă o stare meditativă şi un respect cvasi-melancolic pentru arhaic. Tonurile rămân cele ale pământurilor, de la roşcat cărămiziu la negru prăfos şi un extis repertoriu de alburi perlate sau coapte. Iar când invocă-citeză textilul (ghemele de dantelă sau teatralele cămeşoaie rustice), curajul şi pofta de a da formă comunică un mesaj stenic, o surprindere odihnitoare.

Aurelia Mocan, critic de artă

website link:

Anunț

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

ATENȚIE, TERMENUL DE DEPUNERE A DOSARELOR PENTRU FILIALELE DIN BUCUREȘTI SE PRELUNGEȘTE PÂNĂ LA DATA DE 21 IULIE INCLUSIV!

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4. Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00. ATENȚIE!!! Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP. În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015. http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/ http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză