Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 20, 2017

Scroll to top

Top

Mardare Elena

Mardare Elena
Administrator
Mardare Elena
Adresa: Aleea Giurgeni,  Bucureşti – România
Tel: +40743 537 376
e-mail: elena.mardare@yahoo.it

web:

Habitat
Tehnică – combinație de trei tipuri de gresie:
• albă de Interceram – temperatura de ardere: 1000 – 1260° C, cu 40% șamot cu dimensiuni cuprinse între 0 și 1 mm,
• ocru de Medgidia – temperatura de ardere: 1120 – 1180° C, cu 30% șamot, cu dimensiuni cuprinse între 0 și 2 mm
• roșie de Medgidia – temperatura de ardere: 1120 – 1160° C, cu 30% șamot, cu dimensiuni cuprinse între 0 și 4 mm, 
Ardere – 1160° C
Dimensiune – 45 x 35 cm

Prezentare Demers Artistic
FOC în FĂURAR
Ceramica îi oferă Elenei Mardare o arenă sigură pentru plasticitate, spaţialitate, textură şi cromatică. Chiar dacă convoacă fragmentarea, citatul anatomic, incognito materic, artista eludează tonicitatea postmodernă. Este un creator care privilegiază răgazul „Coaceriiˮ. Stratificări dense, grele de planuri-membrană se rotunjesc în recipiente tumulare. Ridicări cilindrice, columnare, au tatonări blânde spre verticalitate. Ansamblurile Elenei Mardare degajă o stare meditativă şi un respect cvasi-melancolic pentru arhaic. Tonurile rămân cele ale pământurilor, de la roşcat cărămiziu la negru prăfos şi un extis repertoriu de alburi perlate sau coapte. Iar când invocă-citeză textilul (ghemele de dantelă sau teatralele cămeşoaie rustice), curajul şi pofta de a da formă comunică un mesaj stenic, o surprindere odihnitoare.

Aurelia Mocan, critic de artă

website link:

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.