Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Cîmpian Elena Felicia

Administrator
Cîmpian Elena Felicia
Cîmpian Elena Felicia
Adresa: Str. Sinaia, Nr. 13, Cluj Napoca – România
Tel: +40746 846 913
e-mail: elena.felicia@yahoo.com

web: ,

OFRANDA-colaj textil, 100-120cm

FOSILE-tapiserie-170x260cm. haute-lisse

Prezentare Demers Artistic

Elena Felicia Cîmpian este Conf.Dr.Univ. la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte Vizuale, absolventă a Academiei de Arte Vizuale ,,Ion Andreescu,, Cluj-Napoca promoţia 1996. Artist cu o bogată activitate expoziţională, desfăşurată în diverse genuri şi tehnici: grafică, artă textilă şi pictură.
A participat începând cu anul 1993 la numeroase expoziţii peste (118) de grup, naţionale, internaţionale şi 9 expoziţii personale. Activitatea artistică este dublată de cercetare ştiinţifică, a publicat 3 cărţi, a participat la numeroase comunicări ştiinţifice şi simpozioane, naţionale şi internaţionale.
,,Prioritatea registrelor brăzdate de o lumină învăluitoare şi a acordurilor întemeiate pe muzica discretă a alburilor şi griurilor mineralizate, recomandă obstinata invocare a nevoii de convieţuire sub imperiul armoniei, împăcării şi reculegerii., Prof.Dr.Negoiţă Lăptoiu 1999, Enciclopedia Artiştilor Plastici Contemporani.
…Elena Cîmpian exersează cu dezinvoltură şi originalitate în maniere care probează cunoaştere, inspiraţie, măiestrie şi sinteză expresivă, afirmându-se ca o energie viabilă, rodnică, referenţială în climatul atât de complex al artei contemporane, cu audienţă şi preţuire firească în context românesc şi internaţional. Prof.Dr.Univ.Negoiţă Lăptoiu ,Adevărul de Cluj,2005.
…Am selectat exclusiv, arta textilă, conjugate tematic în tehnica colajului care se structurează în jurul ideii de confesiune creştină, acestea sunt nu numai titlurile unor lucrări ci şi etape ale relevării spiritului…,,exprimate în mărturisirea transcendenţei creştine. Semnele plastice, ale creştinismului, sunt transfigurate în materiale şi sintetizări ale formei, care ocolesc colajul mimetic şi articulează harta unui spirit impregnat de credinţa creştină,, Oana Cristea Grigorescu ,,Primii zece ani-Galeriile Radio de la Muzeul de Artă Banfy Cluj Napoca, Catalog,2011

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.