Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Cîmpian Elena Felicia

Administrator
Cîmpian Elena Felicia
Cîmpian Elena Felicia
Adresa: Str. Sinaia, Nr. 13, Cluj Napoca – România
Tel: +40746 846 913
e-mail: elena.felicia@yahoo.com

web: ,

OFRANDA-colaj textil, 100-120cm

FOSILE-tapiserie-170x260cm. haute-lisse

Prezentare Demers Artistic

Elena Felicia Cîmpian este Conf.Dr.Univ. la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte Vizuale, absolventă a Academiei de Arte Vizuale ,,Ion Andreescu,, Cluj-Napoca promoţia 1996. Artist cu o bogată activitate expoziţională, desfăşurată în diverse genuri şi tehnici: grafică, artă textilă şi pictură.
A participat începând cu anul 1993 la numeroase expoziţii peste (118) de grup, naţionale, internaţionale şi 9 expoziţii personale. Activitatea artistică este dublată de cercetare ştiinţifică, a publicat 3 cărţi, a participat la numeroase comunicări ştiinţifice şi simpozioane, naţionale şi internaţionale.
,,Prioritatea registrelor brăzdate de o lumină învăluitoare şi a acordurilor întemeiate pe muzica discretă a alburilor şi griurilor mineralizate, recomandă obstinata invocare a nevoii de convieţuire sub imperiul armoniei, împăcării şi reculegerii., Prof.Dr.Negoiţă Lăptoiu 1999, Enciclopedia Artiştilor Plastici Contemporani.
…Elena Cîmpian exersează cu dezinvoltură şi originalitate în maniere care probează cunoaştere, inspiraţie, măiestrie şi sinteză expresivă, afirmându-se ca o energie viabilă, rodnică, referenţială în climatul atât de complex al artei contemporane, cu audienţă şi preţuire firească în context românesc şi internaţional. Prof.Dr.Univ.Negoiţă Lăptoiu ,Adevărul de Cluj,2005.
…Am selectat exclusiv, arta textilă, conjugate tematic în tehnica colajului care se structurează în jurul ideii de confesiune creştină, acestea sunt nu numai titlurile unor lucrări ci şi etape ale relevării spiritului…,,exprimate în mărturisirea transcendenţei creştine. Semnele plastice, ale creştinismului, sunt transfigurate în materiale şi sintetizări ale formei, care ocolesc colajul mimetic şi articulează harta unui spirit impregnat de credinţa creştină,, Oana Cristea Grigorescu ,,Primii zece ani-Galeriile Radio de la Muzeul de Artă Banfy Cluj Napoca, Catalog,2011

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.